
-
Priprema20 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba8
Koraci
U zdjelu dodati brašno, kvasac, so i toplu vodu.
Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi na tapolom mjestu 2 h, zatim izmiješati i ostaviti da nadolazi još 1 h.
Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela.
Razvući tijesto u obliku pravougaonika i zarolati dužom stranicom, staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti da odstoji 1 h, a zatim zarezati nožem.

Pećnicu zagrijati na 200°C, peći oko 25 minuta.
Hljeb
Follow The Directions

U zdjelu dodati brašno, kvasac, so i toplu vodu.

Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.

Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi na tapolom mjestu 2 h, zatim izmiješati i ostaviti da nadolazi još 1 h.

Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela.

Razvući tijesto u obliku pravougaonika i zarolati dužom stranicom, staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti da odstoji 1 h, a zatim zarezati nožem.

Pećnicu zagrijati na 200°C, peći oko 25 minuta.
Ocijeni